اختلال های شخصیت

اختلال شخصیت

اختلال شخصیت چیست؟

در علم سلامت روان، کلمه شخصیت به اجتماع خصوصیات یا ویژگی هایی که هر کدام از ما را به عنوان یک فرد می سازد برمیگردد و اغلب تا پایان عمر ادامه دارد. ما به وسیله این خصوصیات و ویژگی ها فکر می کنیم، احساس می کنیم و رفتار می کنیم. اما روند پرورش شخصیت برای همه خوب پیش نمیرود. علم روانشناسی اختلال های شخصیت را الگویی طولانی مدت، انعطاف ناپذیر و ناسازگارانه از تجربه درونی و رفتاری میداند که از انتظارات فرهنگی فرد بسیار به دور است. این الگوهای تفکر، هیجان و رفتار فرد، باعث افت عمکرد و ناراحتی عمده در جامعه، محل کار، محل تحصیل، خانواده و یا سایر حوزه های مهم کارکردی وی می گردد.

علل بروز این اختلال

دلیل ابتلا به اختلال های شخصیت کاملاً روشن نیست اما به نظر می رسد بیماری های روانی، ژنتیک و وراثت، آسیب و اختلال در عملکرد مغز و روش رشد تربیت فرد نقش مهمی دارند. همچین شرایطی مانند سوء استفاده جسمی یا جنسی در کودکی، خشونت در خانواده، والدینی که به الکل یا مواد مخدراعتیاد داشته اند، زندگی در شرایط سخت و اسف بار در بروز این دسته از اختلال ها بسیار تاثیرگذار است.

خوددرمانی نکنید!

اما به این نکته توجه داشته باشید که تشخیص یک اختلال شخصیت توسط خود شما امکان پذیر نیست و باید توسط یه درمانگر متخصص تشخیص داده شود. این تشخیص مستلزم مصاحبه و ارزیابی های دقیق است که فقط توسط روانشناس و یا روانپزشک ارائه می شود. بنابراین اگر فکر میکنید مبتلا به اختلال های شخصیت هستید و یا شخصی را میشناسید که قصد کمک به او را دارید حتماً به درمانگر متخصص مراجعه کنید.

همین حالا وقت مشاوره خود را دریافت کنید