افسردگی

اختلال افسردگی

افسردگی چیست؟

هر فردی در زندگی خود گاهی احساس غمگینی، یاس یا ناامیدی می کند. اما این احساس غمگینی معمولاً به دلیل خاصی است، خیلی با زندگی روزمره فرد تداخل ندارد و معمولاً بیش از یک یا دو هفته طول نمی کشد. با این حال، اگر این احساس ها هفته‌ها یا ماه‌ها ادامه داشته باشند، یا آنقدر شدید شوند که بر همه بخش‌های زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهند، ممکن است شما به افسردگی مبتلا شده باشید و به حمایت های روانشناختی نیاز داشته باشید. افراد مبتلا به افسردگی سطوح مختلفی از خفیف، متوسط یا شدید را تجربه می کنند. همچنین تجربه افراد از افسردگی نیز تحت تأثیر پیشینه فرهنگی و ارزش های شخصی، باورها و زبان آنها است.

نشانه های افسردگی

افرادی که به افسردگی مبتلا می شوند در ذهن خود احساس ناراحتی، غمگینی و سرخوردگی می کنند. این احساس بیش از دو هفته ادامه دارد و از بین نمی رود و می تواند در یک زمان خاص از روز بدتر شود، مثلا اول صبح. این افراد معمولاً نمی توانند از چیزی لذت ببرید، علاقه ای به دیدن افراد و ارتباط با دوستان ندارند. نمی توانند به درستی تمرکز کنند و تصمیم گیری برایشان سخت می شود، اعتماد به نفستان از بین رفته است، احساس گناه و بی ارزشی می کنند و یا ممکن است به خودکشی فکرکنند و یا برای آن نقشه بکشند. از علائم دیگر افسردگی می توان به احساس بی قراری، عصبی یا آشفتگی، احساس خسته گی و بی انرژی بودن، اختلال در بخواب به ویژه هنگام برخواستن از خواب، دردها و مشکلات جسمی مبهم و بدون دلیل، عدم علاقه به رابطه جنسی و همچنین تغییر محسوس در اشتها و وزن اشاره کرد.

اما توجه داشته باشید اکثر افراد همه این موارد را تجربه نخواهند کرد و برخی از افراد ممکن است فقط از علائم جسمی آگاه شوند. ممکن است فکر کنید که به دلیل احساس خستگی بسیار یا مشکلات خواب به بیماری جسمی مبتلا شده اید، اما علائم جسمی مانند این می تواند اولین نشانه افسردگی باشد. ممکن است متوجه نشوید که چقدر افسرده هستید، به خصوص اگر به تدریج بروز کرده باشد.

علل بروز این اختلال

گاهی اوقات دلیل روشنی برای بروز افسردگی وجود دارد، گاهی اوقات نه. اما اغلب بیش از یک دلیل موجب بروز این اختلال می شود. افسردگی می تواند در اثر یک رویداد استرس زا یا ناراحت کننده، مانند سوگ، فروپاشی روابط، یا از دست دادن شغل ایجاد شود. مشکلات سلامت جسمانی، به ویژه آنهایی که جدی یا طولانی مدت هستند، می توانند باعث افسردگی یا بدتر شدن آن شوند. بیماری های تهدید کننده زندگی مانند سرطان ها و بیماری های قلبی یا بیماری های طولانی مدت و دردناک مانند آرتریت و یا مشکلات هورمونی، مانند تیروئید کم کار. برخی از افراد ممکن است بیش از دیگران در برابر افسردگی آسیب پذیر باشند. این ممکن است به دلیل تجارب یا آسیب های سخت دوران کودکی باشد. مانند سوء استفاده جسمی، جنسی یا روانی، غفلت، شاهد خشونت یا یک رویداد آسیب زا، محیط خانوادگی ناپایدار و … . نوشیدن زیاد مشروبات الکلی یا استفاده از مواد مخدر مانند حشیش و تریاک نیز در درازمدت احتمال بروز اختلال افسردگی را افزایش دهد.   اما والدین مبتلا به یک بیماری روانشناختی جدی مانند افسردگی شدید، قوی ترین عامل خطر شناخته شده برای ابتلا فرزند به یک بیماری روانشناختی جدی است. کودکانی که والدینشان به بیماری روانشناختی جدی مبتلا هستند، 1 در 3 احتمال دارد که خودشان به یک بیماری روانشناختی جدی مبتلا شوند. هنگامی که به دلایل ابتلا به افسردگی فکر می کنید، مهم است به یاد داشته باشید که عوامل مختلفی در ابتلا به یک بیماری روانشناختی دخیل هستند و هیچ یک از عوامل خطر به تنهایی باعث افسردگی نمی شوند.

همین حالا وقت مشاوره خود را دریافت کنید